Accés al contingut Accés al menú de la secció
 
 

VINCat

 
 
VINCat
 
Destaquem
VINCat és un programa del Servei Català de la Salut que estableix un sistema de vigilància unificat de les infeccions nosocomials als hospitals de Catalunya.
La seva missió és contribuir a reduir les taxes d’aquestes infeccions mitjançant la vigilància epidemiològica activa i continuada.

Darreres noticies Divendres, 29 de maig de 2015

Dijous, 28 d'agost de 2014

Segona edició del curs "Infeccions per Clostridium difficile"


Aquest curs proporciona als professionals que treballen en l'àmbit de les malalties infeccioses i la medicina interna les habilitats i competències bàsiques per conèixar el maneig de les infeccions per Clostridium difficile. Pretèn que aquests professionals siguin capaços de prevenir, identificar i tractar infeccions relacionades amb Clostridium difficile, aplicant millores en la seva pràctica clínica. Per accedir : http://formacion.csalud.com/


 
 • Document de competències dels ECI  [PDF, 103,93 KB ] (14.01.2015)
 • Informe 2013 (16.07.2014)
  Ja disposeu del esborrany del informe 2013 VINCat. El podeu descarregar directament des de la nostra pàgina. Gràcies a tots/es per l'esforç comú i poder disposar d'unes dades tan fiables. Si teniu qualsevol comentari o aportació podeu utilitzar el formulari de contacte de la pròpia pàgina (espai superior dret) o escriure al correu electrònic del Centre coordinador VINCat: vincat@gencat.cat.
 • Vol. 30. Junio 2012. Surveillance of Health Care Associated Infections in Catalonia (Spain): The VINCat Program (28.06.2012)
  Articles relacionats amb els resultats dels objectius del programa VINCat.
 • Programa per a reduir les bacterièmies relacionades amb els catèters vasculars a les unitats d’hospitalització convencionals CAT-VINCat (24.03.2011)
  La bacterièmia de catèter és probablement la infecció relacionada amb el sistema sanitari amb més possibilitats de prevenció. No obstant, aquesta complicació és encara freqüent en els hospitals de Catalunya, ocasionant infeccions greus, de elevada morbi-mortalitat. (Informe VINCat 2009)
 • Fem-Ho Bé   (01.02.2011)

  El VINCat, conjuntament amb la Universitat de Barcelona ha elaborat un joc que permet reflexionar sobre la necessitat d'extremar les precaucions per prevenir les infeccions relacionades amb el sistema de salut. El joc, que s'adreça principalment al personal sanitari en formació (medicina, infermeria, podologia i odontologia) permet fixar, d'una manera senzilla i lúdica, les principals fites de prevenció de la infecció. Encara que no siguis un professional en formació et convidem a provar-lo. FEM UB!