Accés al contingut Accés al menú de la secció
 
 

VINCat

 
 VINCat
 
Destaquem
VINCat és un programa del Servei Català de la Salut que estableix un sistema de vigilància unificat de les infeccions nosocomials als hospitals de Catalunya.
La seva missió és contribuir a reduir les taxes d’aquestes infeccions mitjançant la vigilància epidemiològica activa i continuada.

Darreres noticies Dilluns, 24 d'abril de 2017

 
 • Jornada VINCat 10 anys (20.06.2016)
  El dia 15 de juny 2016 es va celebrar la Jornada “VINCat: 10 anys compartint experiències”, en la que es van posar en valor la feina realitzada en el control de les infeccions nosocomials a Catalunya durant aquest període, per part dels mes de 60 hospitals que participen en el Programa.
 • Informe 2015 (15.06.2016)
  Ja disposeu del informe 2015 VINCat. El podeu descarregar directament des de la nostra pàgina. Gràcies a tots/es per l'esforç comú i poder disposar d'unes dades tan fiables.
 • Competències dels Equips de Control d'Infecció (ECI) (03.07.2015)
  El document ha estat elaborat per un comitè multidisciplinari de professionals vinculats al programa, que incorpora les diferents experteses i sensibilitats i busca el consens de les diverses societats professionals relacionades amb els autors: infermeria de control d'infeccions (ACICI), malalties infeccioses i microbiologia clínica, medicina intensiva, medicina interna i medicina preventiva.
 • Estimació econòmica dels costos derivats de les infeccions nosocomials a Catalunya (Programa VINCat) (01.07.2015)
  Les infeccions hospitalàries o nosocomials, que constitueixen la part més important de les infeccions relacionades amb l’assistència sanitària, provoquen un augment de la morbiditat, la mortalitat i la durada de l’estada hospitalària, comportant no tan sols un problema de salut per als pacients, sinó també una enorme càrrega econòmica per a tot el sistema. Tenir un coneixement clar i precís del cost econòmic d’aquestes infeccions ha de servir per posar de relleu la importància d’invertir recursos en els programes de control de les infeccions nosocomialsque, d’altra banda, són evitables en un percentatge molt elevat d’ocasions si s’apliquen les mesures preventives adequades.
 • Programa per a reduir les bacterièmies relacionades amb els catèters vasculars a les unitats d’hospitalització convencionals CAT-VINCat (29.06.2015)
  La bacterièmia de catèter és probablement la infecció relacionada amb el sistema sanitari amb més possibilitats de prevenció. No obstant, aquesta complicació és encara freqüent en els hospitals de Catalunya, ocasionant infeccions greus, de elevada morbi-mortalitat. (Informe VINCat 2014)